Intel Xeon Ve Intel Core CPU Karşılaştırması
Intel Xeon Ve Intel Core CPU Karşılaştırması

6/28/2024 4:53:59 PM

Intel Xeon Ve Intel Core CPU Karşılaştırması

Yayınlayan: Nurşah Kuşaksızoğlu

Intel Xeon Ve Intel Core CPU Karşılaştırması

Intel Xeon işlemci, iş istasyonları veya sunucu bilgisayarlar için tartışmasız piyasadaki en iyi CPU'lardan biridir. Bir iş istasyonu veya sağlam sunucu satın alırken veya kurarken, Intel Xeon ve Intel Core CPU'lar genellikle yüksek performanslı bilgisayarlar için hangisinin kullanılacağı ile karşılaştırılır. Kısacası, Xeon CPU'lar, üst düzey sağlam sunucular ve bilgisayarlar için harika olan veri yoğun uygulamaları 7/24 güvenilir bir şekilde çalıştırabilir. Intel Core CPU'lar, yüksek saat hızlarına sahip uygun maliyetli işlemcilerdir, orta ila üst düzey sağlam bilgisayarlar için iyi bir dengedir. 

Intel Xeon Sunucu CPU'su Nedir? 

Intel Xeon işlemci ilk olarak 1998 yılında Intel tarafından geliştirildi ve piyasaya sürüldü. Xeon işlemciler, sağlamlaştırılmış sunucular, endüstriyel sınıf iş istasyonları ve askeri bilgisayarlar gibi yüksek güçlü sistemler için tasarlanmıştır. Intel Xeon serisi yüksek bir maliyetle gelir ve işletmeler için üstün performans sağlar. Intel Xeon işlemciler, görev açısından kritik uygulamaların bulunduğu zorlu ortamlarda devreye alındığında son derece güvenilirdir. Ayrıca Xeon sunucusu, yüksek çekirdek sayısı, ECC RAM desteği, güç verimliliği ve daha fazlası gibi zengin özellikleri sayesinde veri yoğun uygulamaları uzun süre çalıştırabilir. Şu anda Intel Xeon ailesinde dört işlemci bulunmaktadır: Xeon E, Xeon D, Xeon W ve Xeon Ölçeklenebilir, her biri çeşitli iş yüklerini işlemek için özel özelliklere sahiptir. 

Farklı Intel Xeon CPU Türleri

Xeon E: Giriş seviyesi sunuculara ve iş istasyonlarına özel

Xeon D: Mikro sunuculara özel

Xeon W: Güçlü, sağlam sunuculara ve iş istasyonlarına özel

Xeon Ölçeklenebilir İşlemciler: En yüksek derece için bronz, gümüş, altın ve platin olmak üzere farklı derecelere ayrılmıştır. Xeon Ölçeklenebilir işlemciler, diğer özelliklere ve fiyat noktalarına sahip üst düzey dayanıklı sunuculara ve iş istasyonlarına güç sağlar.  

Intel-Xeon işlemciler

Intel Xeon Sunucu İşlemcilerini Ne Zaman Almayı Düşünmelisiniz? 

Yüksek fiyatlara rağmen, Xeon işlemciler, işletmelerin kesinti risklerini ortadan kaldırarak yüz binlerce ve hatta milyonlarca tasarruf sağlayabileceği kritik görev uygulamaları için buna değer olabilir. Xeon işlemciler yalnızca daha güvenilir ve dayanıklı olmakla kalmaz, aynı zamanda genel performansı ve ölçeklenebilirliği bir sonraki seviyeye taşıyan zengin özellikleri de destekler. Ayrıca, Xeon işlemciler makine öğrenimi gibi veri yoğun uygulamaları destekleyebilir ve hatta sanallaştırma desteği sunabilir. Xeon işlemciler, sunucu iş yüklerinin sanallaştırılmasına olanak tanıyan eksiksiz zincir sanallaştırma desteği sağlar. 

Intel Core Işlemci Nedir? 

Intel Core CPU'lar, kişisel masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, oyun bilgisayarları ve hatta iş istasyonları için bir ev markası haline geldi. 2006 yılının ortalarında tanıtılan Core CPU'lar, esas olarak orta seviye bilgisayarlar için tasarlanmış ve üretilmiştir. Bununla birlikte, Core serisi, son yıllarda düşük kaliteli, bütçeli bilgisayarlardan bilgi işlem yoğun oyun bilgisayarlarına ve güçlü, sağlam iş istasyonlarına kadar daha geniş bir müşteri tabanı sağlamak için geliştirildi. Intel Core CPU'lar, yüksek saat hızları, hız aşırtma özellikleri, yerleşik grafikleri ve daha uygun fiyatlarıyla bilinir. Intel Core serisi, üst düzey modeller için i3, i5, i7, i9 ve Core X Serisinden oluşur. 

Farklı Intel Core İşlemci Türleri

Core i3: Temel özelliklere sahip ekonomik CPU

Core i5: Normal ofis kullanımları için orta sınıf CPU

Core i7: Daha fazla bilgi işlem gücüne sahip güçlü CPU

Core i9: Zorlu iş yüklerinin üstesinden gelebilen üst düzey çok çekirdekli CPU'lar

Core X Serisi: Core i9 CPU'lardan daha yüksek teknik özelliklere sahip birinci sınıf çok çekirdekli işlemciler 

Intel-çekirdek-10.-Nesil-CPU

Intel Core CPU'ları Ne Zaman Almayı Düşünmelisiniz? 

Görev açısından kritik olmayan düşük ve orta katmanlı uygulamalar için Core CPU'lar, daha iyi tek çekirdek performansı sunan ve çoğu Xeon işlemciden daha düşük maliyetli olan çok daha iyi bir seçimdir. Intel Core i3 ve i5 CPU'lar web'de gezinme, müzik ve video akışı, daha hızlı başlatma hızı ve hatta 4K grafik desteği için mükemmeldir; Core i7 ve i9 CPU'lar, tek çekirdekli hesaplamalara dayanan daha yoğun yazılımlar için iyidir ve hatta Revit ve AutoCAD gibi tek iş parçacıklı uygulamalar için bazı Xeon CPU'ları geride bırakırlar. 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Intel Xeon Ve Intel Core CPU Karşılaştırması