Akıllı Turizm: Akıllı Donanım Uygulamaları
Akıllı Turizm: Akıllı Donanım Uygulamaları

4/29/2024 9:16:28 PM

Akıllı Turizm: Akıllı Donanım Uygulamaları

Yayınlayan: Emre Özkaya

Geleceğin Seyahat Deneyimi !

Akıllı turizmin gelişimiyle birlikte, kavram sürekli olarak güncelleniyor, çerçeve yapısı sürekli tamamlanıyor ve araçlar ile formlar da sürekli zenginleşiyor. Bu endüstriye çok sayıda mükemmel akıllı donanım uygulanıyor. Size referans olması için birkaç akıllı turizm örneğini analiz edeceğiz.

Wu Kasabası

Büyük bir turizm şehri olarak Wu Kasabası, çok sayıda turistle karşı karşıya kalırken, aynı zamanda manzara sıkışıklığı, düşük yönetim verimliliği ve kötü turizm deneyimi gibi tipik sorunlarla da karşı karşıyadır. Akıllı turizm kavramını aldıktan sonra, Wu Kasabası şu değişiklikleri yapmıştır:

  1. Akıllı Donanım Kurulumu

2003 yılında, Wu Kasabası yer altına ağ optik kablo gömme işlemine başladı ve 2006 yılında ücretsiz WiFi'nin tam kapsamına ulaşıldı. Bu yıl, Wu Kasabası'nda 10'dan fazla 5G baz istasyonu inşa edildi ve her şeyin birbirine bağlı olduğu bir çağa girildi. Aynı zamanda, Wu Kasabası, "akıllı çevre koruma halk tuvaleti" gibi donanım tesislerini aktif olarak inşa etmektedir; bu tuvaletler müzik çalma, akıllı algılama ile havayı kurutma ve atıkları doğrudan yarı mamul organik gübreye dönüştürme gibi işlevlere sahiptir.

  1. Yenilikçi Akıllı Uygulamalar

Wu Kasabası, akıllı trafik yönlendirme sistemini kurdu ve ana yollara park rehberliği ve park alanı miktarı gerçek zamanlı elektronik ekranlar yerleştirdi. Turistler, mobil bir uygulama aracılığıyla gerçek zamanlı olarak tüm otobüs konumlarını ve rotalarını görebilir ve bekleme süresini bilimsel olarak düzenleyebilirler. Wu Kasabası manzaralı bölgesine 560'tan fazla "Tianyan" sistemi kurulmuş olup, bu sistemler yüz tanıma sistemi aracılığıyla anlık konumlandırma ve izleme probu tanıma özelliklerine sahiptir, böylece turistlerin güvenliğini sağlarlar.

gökyüzü, kişi, şahıs, dış mekan, bulut içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

    3.Akıllı Denetim

Haberleşme operatörlerinin ve sosyal medyanın verileriyle entegre olarak, seyahatle ilgili verileri etkili bir şekilde entegre eder ve veri görselleştirme platformu aracılığıyla veri modelleme, madencilik, analiz sonuçlarını merkezi olarak görüntüler ve seyahatle ilgili verilerin gerçek zamanlı izlenmesini ve görüntülenmesini sağlar.

  1. Akıllı Hizmetlerin Yükseltilmesi

QR kodlarını taramanın yanı sıra, Wu Kasabası ayrıca son "yüz tanıma" fonksiyonunu yüz tanıma terminalleri aracılığıyla kullanıyor. Sistem, turistlerin yüz resimlerini önceden toplar ve veritabanına yükler. Turnike kapısındaki kamera, turistleri eşleştirir ve onları manzaraya giriş yapabilirler mi diye değerlendirir. Bu süreç yalnızca 0.6 saniye sürer.

Leshan Büyük Buddha

Leshan Büyük Buddha, Sichuan Eyaleti'nde bulunmaktadır. 71 metre yüksekliğindedir. Çin'deki en büyük taş Buddha heykelidir. Aynı zamanda Çin'deki ünlü 5A seviye manzara noktasıdır. Bu nedenle her yıl birçok turist çeker.

Budist kültürünü daha iyi miras almak, antik bilgeliği sergilemek, manzara noktasının karakteristik değerini şekillendirmek ve turistlere daha iyi bir tur deneyimi sunmak ve bilgi şeffaflığını artırmak için Leshan Büyük Buddha şu hayal yolculuğunu tanıttı, dokunmatik ekran sistemi. Dokunmatik ekran sistemi, dokunmatik ekran sorgulama çoklu makinesine yüklenen akıllı yazılımdır; bu sistem, manzara noktası tanıtımı, bilet satışı, seyahat rotası, konaklama, tema etkinlikleri, atmosfer oluşturma, 360 derecelik panoramik görünüm, rehberlik modu, manzara tesisleri, şikayetler ve öneriler toplama gibi, bilgi gecikmesi, trafik sıkışıklığı, kötü hizmet verimliliği, zor rehberlik ve seyahat engelleri gibi zorlukları etkili bir şekilde çözer.

resim, gökyüzü, çocukların yaptığı resimler, çizim içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

ChimeLong Cennetinde Bir Tıklamayla Akıllı Tur

Gaode Haritası ve ChimeLong Cenneti, "Bir Tıklamayla Akıllı Tur" uygulamasını birlikte çıkardılar. Çevrimiçi başlatılan üç akıllı fonksiyon, seyahat sırasında "çocuklar rahat, ebeveynler zorlanır" fenomenlerini doğrudan çözer ve çocukların ve ebeveynlerin birlikte keyif alabileceği bir tema parkı yaratır.

  1. Eğlence Öğeleri İçin Önceden Karar Verme

Bir Tıklamayla Akıllı Seyahat, popülerlik gibi eğlence aktivitelerini önerir, örneğin ebeveyn-çocuk sıralaması ve meydan okuma sıralaması. Çocukların yükseklik sınırlarını göz önünde bulundurarak, akıllı seyahat, çocukların yüksekliklerine göre uygun eğlence öğelerini eleyebilen bir yükseklik tarama işlevi tanıtır, böylece turistler hızlı bir şekilde uygun eğlence öğelerini anlayabilir ve seçebilirler.

  1. Çevrimiçi Dinamik Kuyruk Fonksiyonu

ChimeLong Cenneti birçok eğlence öğesi ve harika performanslara sahiptir, bu nedenle birçok öğe uzun kuyruk süresi gerektirir. Turistlerin zamanını tasarruf etmek için, akıllı seyahat çevrimiçi dinamik kuyruk fonksiyonunu başlattı. Parka girmeden önce, turistler her eğlence projesinin kuyruk süresini gerçek zamanlı olarak bilecek ve zamanı uygun bir şekilde ayarlayacaklar. Aynı zamanda, performansın başlamasından 15 dakika önce, Gaode Haritası Uygulaması turistleri zamanında katılmaları konusunda uyaracaktır.

  1. Bir Tıklamayla Navigasyon Fonksiyonu

ChimeLong Cennetinin ölçeği büyüktür ve turistler kolayca kaybolabilir. Gaode Haritası Uygulamasındaki bir tıklamayla tur fonksiyonu, tüm eğlence öğelerinin, yeme-içme, alışveriş, oteller, hizmetler ve tuvaletlerin tüm bilgilerini işaretler, böylece turistler hedeflerine kolayca ulaşabilirler.

Niagara Şelaleleri

Niagara Şelaleleri, Ontario, Kanada ve New York Eyaleti'nin kavşağında bulunmaktadır. Şelalenin kaynağı Niagara Nehri'dir. Ana şelale Kanada'da bulunmaktadır. Şelaleyi izlemek için en iyi yerdir.

Yüksek teknolojinin yardımıyla, Niagara Şelaleleri ziyaretçilere daha gerçek bir deneyim sunar.

  1. Çok Açılı Görüntüleme

Niagara Şelaleleri deneyim merkezi, VR, AR ve diğer sanal teknolojileri kullanarak suyun, kara, havanın ve yeraltının çok açılı görünümünü gerçekleştirir. Turistler sadece uzaktan bakmakla kalmaz, aynı zamanda deneyimlerini de yaşarlar. Geniş ve görkemli doğal manzara turistlere en gerçek şekilde sunulur, bu da turist deneyimini artırır.

  1. Ürünleri Zenginleştirme ve Endüstriyel Zinciri Uzatma

Şelale deneyim merkezi, romantik turlar ve şelale ekstrem zorlukları gibi ürünler geliştirmiştir, turistlerin deneyim ihtiyaçlarını karşılamak için. Aynı zamanda, dinlenme parkları, yeme-içme resepsiyonu, alışveriş merkezleri ve diğer tesisler inşa ederek, tek başına şelaleyi izleme endüstri zincirini genişletmiştir; bu, sadece turistlere "tek noktadan" çözüm sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kendi pazarlama yeteneklerini de artırır.

Tabii ki, akıllı turizmin birçok başka uygulama örneği vardır ve turizmin yapay zeka ile birleştirilmesi de büyük bir atılımdır; örneğin Yasak Şehir'in AI rehberi olan Fu Daren'in resmi istihdamı gibi. Bu örneklerden, akıllı turizmin daha geniş ve kapsamlı bir yönde gelişmekte olduğunu görebiliriz.

 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Akıllı Turizm: Akıllı Donanım Uygulamaları