Dijital Dönüşüm Sürdürülebilirliği Nasıl Geliştirir?
Dijital Dönüşüm Sürdürülebilirliği Nasıl Geliştirir?

4/3/2024 12:26:44 PM

Dijital Dönüşüm Sürdürülebilirliği Nasıl Geliştirir?

Yayınlayan: Erge Banu Demirci

 

Dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik, sıkça tartışılan bir konudur. Üretim hatlarından, üretim tesislerinden ve fabrikalardan sorumlu OT profesyonelleri, makinelerinin her gün ürettiği verileri değerlendirmenin yollarını bulmak konusunda isteklidirler.

Dijital dönüşümün faydaları açıktır ve şunları içerir:

  • Geliştirilmiş operasyonel verimlilik
  • Minimize edilmiş atık
  • Azaltılmış maliyetler
  • İmal edilen ürünlerin kalitesinin arttırılması
  • Pazar gereksinimlerine ve müşteri taleplerine daha hızlı yanıt

Ancak çoğu işletmenin bu faydaları elde etmek için önünde uzun bir yol var. Aslında, kağıt günlükleri hala klasörlerde arşivleniyor ve veriler yerel sabit sürücülerde veya güvenli olmayan VPN bağlantılarına sahip sunucularda saklanıyor. E-postalar genellikle büyük veri kümeleriyle gönderiliyor veya hatta yazdırılıyor. İlgili veriler yerel olarak saklanabilir ve ihtiyacı olan herkes tarafından erişilemeyebilir. Dijital teknolojileri benimsemeyen şirketler, gelecekte büyük olasılıkla zorlanacaklardır. Bu blog yazısında, dijital dönüşümün bir işletmenin sürdürülebilirlik hedeflerini nasıl doğrudan etkileyip geliştirebileceğinden bahsediyoruz.

 

Dijital dönüşümdeki ilerleme neden şu anda hala yavaş?

Endüstri 4.0'ın potansiyelinin farkına rağmen, dijital dönüşüm birçok sektörde hala yavaş ilerliyor.

Bu yavaş evrimin nedenlerinden birkaçı şunlardır:

  • Kuruluşun herhangi bir katma değer görmemesi nedeniyle dijital dönüşümü genişletmeme kararları
  • Mevcut süreçten genel memnuniyet
  • Yönetim seviyesinde farkındalık ve bilgi eksikliği
  • Eski ekipmanların yükseltilmesi ve bağlanmasıyla ilgili zorluklar
  • Nitelikli personel eksikliği
  • COVID-19 pandemisi ayrıca dijital dönüşüm planları üzerinde de önemli bir etkiye sahipti, çünkü bütçe kalemleri dijitalleşmeden uzaklaştırılarak uzaktan çalışma girişimleri için işbirliği araçlarına yönlendirildi.

 

Dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik nasıl uzlaştırılabilir?

Dijitalleşme ve sürdürülebilirlik, günümüzün en büyük sorunları arasındadır ve işletmenin tüm alanlarına kadar uzanır. İlk bakışta, bu iki alan tamamen çelişkili gibi görünüyor. Sonuçta, teknolojik yenilikler kaynak gerektirir. Aynı zamanda, şirketler sürdürülebilir bir şekilde çalışmak için giderek daha fazla baskı altındadır ve çoğu zaman sürdürülebilirlikle ilgili girişimleri sürdürmek için özel ekiplere sahiptir.

 

 

Dijital dönüşüm ve sürdürülebilir iş uygulamaları el ele gider Dijital dönüşüm yoluyla, bir kuruluş yalnızca işletmenin kârını etkilemeyen, aynı zamanda sürdürülebilirliği benimseyen ve BM'nin sürdürülebilir kalkınma gündemini destekleyen bir dizi fayda sağlayabilir. Örneğin, en son ne zaman dijital kamera, MP3 çalar, kağıt takvim, not defteri veya telefon rehberi kullandınız? Günümüzde akıllı telefonunuz tüm bu görevleri yerine getiriyor.

 

 Bugün Dijitalleşin - Yarına Hazır Olun

Dijital dönüşüm, organizasyonun tüm seviyelerinde farklı ekiplerin iş birliği ve girdisini gerektiren uzun vadeli bir süreçtir. Ancak inanılmaz değere sahip bir çabadır. Dijital dönüşüm ve sürdürülebilirliğin iş hedeflerini doğrudan bütünleştirebilir ve böylece iki süreci harekete geçirebilirsiniz. Zor veya pahalı olması gerekmez. Başlamak için en iyi zaman bugündür. ICC bu süreçte daima sizin yanınızda olacaktır.

 

 

 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Dijital Dönüşüm Sürdürülebilirliği Nasıl Geliştirir?