Akıllı Otomatik Depolama Nedir?
Akıllı Otomatik Depolama Nedir?

30.11.2023 15:46:23

Akıllı Otomatik Depolama Nedir?

Yayınlayan: Nurşah Kuşaksızoğlu

Akıllı Otomatik Depolama Nedir?

Akıllı otomatik depolama, depolama ve malzeme yönetimi süreçlerinde kullanılan çeşitli teknolojilerin entegre edildiği bir depolama sistemidir. Bu sistemler, otomasyon, veri analitiği ve sensör teknolojilerini kullanarak depo yönetimini optimize eder ve verimliliği artırır. Akıllı otomatik depo, modern lojistik teknolojisinin temel parçası ve en son gelişme aşamasıdır. Büyük ölçekli, büyük hacimli ve yüksek hızlı lojistiğin otomasyon operasyonuna uygundur. Otomatik üç boyutlu depo temelinde, akıllı otomatik depo, nesnelerin ciro hızını ve dolaşım verimliliğini en üst düzeye çıkarabilir, depo rezerv fonlarının cirosunu hızlandırabilir, mal kaynaklarını etkin bir şekilde kullanabilir ve malların hasar oranını en aza indirebilir; düşük sıcaklık, karanlık, zehirlilik, kirlilik vb. ortamlar gibi çeşitli özel gereksinimlere uyum sağlayabilir. Patlayıcı ve yanıcı gibi özel durumlar için gözetimsiz çalışma gerektirir. Akıllı otomatik deponun uygulama alanları arasında otomobil üretimi, kimya endüstrisi, ilaç, kauçuk, posta ve telekomünikasyon, tekstil, günlük ihtiyaçlar, ev aletleri ve diğer endüstriler bulunmaktadır.

Peki akıllı depo hangi ekipmanlara sahip?

Akıllı deponun en büyük özelliklerinden biri, IoT teknolojisi, RFID teknolojisi, bilgi yazılımı teknolojisi ve benzeri uygulamalar yoluyla gerçekte var olan fiziksel depoyu platform, ağı köprü olarak alan çok işlevli entegrasyondur. RFID ve barkod teknolojileri, malzemelerin hızlı ve doğru bir şekilde tanımlanmasını ve takip edilmesini sağlar. Bu teknolojiler, envanter yönetimini kolaylaştırır ve hata oranlarını azaltır.

Karayolu paletli istifleyici, çok katmanlı servis aracı taşıma ve ayırma ekipmanı: tambur, bantlı konveyör, vinç, çapraz bantlı ayırıcı taşıma ekipmanı: AGV, RGV ve diğerleri: teleskopik bantlı konveyör, istifleme manipülatörü vb. akıllı depolama ekipmanlarına aittir. Robotlar, AGV'ler (Otomatik Güdümlü Araçlar), RGV'ler (Raylı Güdümlü Araçlar) gibi otomatik taşıma araçları veya robot kolları gibi sistemler aracılığıyla bu görevleri gerçekleştirebilir.

Akıllı depolama lojistik sürecinin bir parçasıdır. Akıllı depolamanın uygulanması, depo yönetiminin tüm yönlerinde veri girişinin hızını ve doğruluğunu sağlar, işletmelerin gerçek envanter verilerini doğru ve zamanında kavrayabilmesini ve kurumsal envanteri makul bir şekilde muhafaza edip kontrol edebilmesini sağlar. Bilimsel kodlama sayesinde stoktaki malların partilerini ve raf ömrünü yönetmek de uygundur. Endüstriyel monitör veya endüstriyel ekran, akıllı depolama kargo sınıflandırmasında önemli bir rol oynar. Tam yüksek çözünürlüklü ekran, operatörler için yüksek kaliteli görüntü ve veri çıkışı sağlar. Ve ekranın yüksek sertliği, sıralama sırasında çizilmeye karşı iyi bir koruma sağlar. Depo kullanımına uygun, toza dayanıklı olarak tasarlanmıştır. IPC4 endüstriyel all-in-one Panel PC, ve endüstriyel monitör akıllı depolamaya iyi bir şekilde uygulanabilir. Her ikisi de depo yönetiminin verimliliğini artırmaya yardımcı olan, veri görüntüleme ve kontrol sıralaması veya operatörler için katılım makinesi sürecinde ne olursa olsun aktif bir şekilde kullanılabilecek ürünlerdir.

Akıllı bir depolama sistemi oluşturmak, Nesnelerin İnterneti'nin (IoT) desteğine ihtiyaç duyar. Modern depolama sistemleri yalnızca karmaşık öğelere, farklı şekillere ve farklı performanslara sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda depolama, taşıma, sıralama ve birleştirmeyi içeren karmaşık iş akışına da sahiptir. Bu nedenle, depolamanın temel parçası olduğu akıllı lojistik merkezleri genellikle otomatik kontrol teknolojisi, akıllı robot istifleme teknolojisi, akıllı bilgi yönetimi teknolojisi, mobil bilgi işlem teknolojisi, veri toplama teknolojisi vb. gibi akıllı teknolojileri benimser. Bu durumlarda, endüstriyel monitörün, endüstriyel all-in-one panel PC'nin ve endüstriyel Android tablet PC'nin veya endüstriyel Box PC'nin uygulanması, karmaşıklığını basitleştirebilen ve verimliliği büyük ölçüde artırabilen Nesnelerin İnterneti'nin gelişimini büyük ölçüde teşvik eder.

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Akıllı Otomatik Depolama Nedir?