2.11.2019 00:00:00
Yayınlayan: Icc_Admin
Onbeş pinli D-Sub giriş bağlantı portu VGA arayüzü olarak da adlandırılır. CRT renkli ekran, tasarım ve üretim nedenlerinden dolayı yalnızca analog sinyal girişini kabul edebilir. Temel bileşen beş R/G/B/H/V bileşeni içerir (sırasıyla kırmızı, yeşil, mavi, dikey ve yatay sinyaller). Ne tür bir arayüz kullanılırsa kullanılsın, sinyal en azından yukarıdaki beş bileşeni içerir. Çoğu PC grafik kartı için en yaygın arabirim D-15 veya D şeklinde üç sıralı 15 pimli sokettir. Bazıları işe yaramaz ve bağlantı için kullanılan sinyal çizgileri boş. Bu beş vazgeçilmez bileşene ek olarak, en önemli şey 1996’dan sonra renkli ekrana DDC veri bileşeni eklemek, marka, model, üretim tarihi, seri numarası ve renk indeks parametreleri hakkındaki bilgileri okumak için kullanılabilir. WINDOWS’un gerektirdiği PnP (Tak ve Çalıştır) işlevini gerçekleştirmek için endüstriyel ekranın EPROM’unda kaydedilmiş ekran.
DVI dijital giriş arayüzü: DVI (Dijital Görsel Arayüz), son yıllarda dijital görüntüleme cihazlarının gelişimi ile geliştirilmiş bir ekran arayüzüdür. Sıradan analog RGB arabiriminin görüntüleme işleminde, her şeyden önce, dijital sinyal, bilgisayarın ekran kartındaki dijital / analog dönüştürme ile analog sinyale dönüştürülür ve daha sonra görüntüleme cihazına iletilir. Dijital görüntüleme cihazında, analog sinyal, analog / dijital dönüştürme ile dijital sinyale dönüştürülür ve ardından görüntülenir. İki dönüşümden sonra, bazı bilgiler kaçınılmaz olarak kaybolur ve görüntü kalitesi etkilenir. DVI arayüzünde, bilgisayar, iki dönüşüm işleminden kaçınarak, ekran bilgilerini doğrudan dijital sinyal biçiminde ekran cihazına iletir. Bu nedenle, teoride, DVI arayüzü kullanan ekran cihazının görüntü kalitesi daha iyidir. Ek olarak, DVI arayüzü gerçek tak ve çalıştır ve çalışırken tak ve çalıştır özelliğiyle bağlantı sürecinde bilgisayarların ve endüstriyel monitörlerin kapatılması sorununu ortadan kaldırır. Günümüzde, pek çok endüstriyel ekran bu arayüzü kullanmaktadır ve DVI arayüzü kullanan CRT ekranların oranı nispeten düşüktür. Bazı endüstriyel ekran DVI arayüzlerinin, telif hakkıyla korunan HD filmleri ve TV izlemenin temelini oluşturan HDCP protokolünü desteklediğine dikkat edilmelidir.
HDMI Dijital Giriş Arabirimi: HDMI’nın tam adı “High Definition Multimedia Interface” yani “Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Arayüzü”dür. HDMI arayüzü, 5 Gbps’ye kadar veri iletimi sağlayabilir ve sıkıştırılmamış ses sinyali ve yüksek çözünürlüklü video sinyali iletebilir. Aynı zamanda, sinyal iletiminden önce dijital / analog veya analog / dijital dönüşüme ihtiyaç duyulmaz, bu da en yüksek kalitede ses ve video sinyal iletimi sağlayabilir. HDMI’ın avantajı, aynı anda birden fazla kabloya ihtiyaç duyulmasının aksine, ses ve video sinyallerini aynı anda iletmek için yalnızca bir HDMI kablosunun gerekli olmasıdır. Aynı zamanda, kablosuz dijital / analog veya analog / dijital dönüşüm sayesinde daha yüksek kalitede ses ve görüntü aktarımı elde edilebilir. Kullanıcılar için, HDMI teknolojisi yalnızca net görüntü kalitesi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ses / video aynı kablo kullandığından görüntüleme sisteminin kurulumunu büyük ölçüde kolaylaştırır. HDMI arabirimi, HDCP protokolünü destekler ve telif hakkıyla korunan HD filmleri ve TV izlemenin temelini oluşturur.
DP olarak kısaltılmış olan DisplayPort, VESA tarafından oluşturulan dijital bir ses ve video arayüzüdür. Bağlantıları iki çeşittir: standart ve daha küçük Mini DisplayPort. Boyut farkına rağmen, her iki bağlantı türü de aynı sinyalleri iletir.
DisplayPort kabloları, bant genişliği bakımından yüksek hızlı HDMI’ya çok benzer, ancak tepe çözünürlükte (60 Hz ve HDMI 24 Hz) çok daha yüksek bir yenileme hızına sahip olabilir. Bir DisplayPort’u HDMI bağlantı noktasına bağlamak için bir DisplayPort-HDMI dönüştürücü kablosu mevcuttur.
Yukarıdaki dört ortak arayüze ek olarak, endüstriyel ekran ayrıca Macintosh ekranı için özel bir arayüz olan bir ADC arayüzüne sahiptir. En büyük özellik, veri hattı ile güç hattının bir araya getirilmesidir, böylece ekran Apple’ın bilgisayarının canlandırıcı ve şık stilini karşılamak için yalnızca bir satıra ihtiyaç duyar.
#4G #4Gendüstriyelpc #ai #akıllışehirler #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #iiot #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #machinevision #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka
ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.
Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014