Endüstriyel Bilgisayarlar Gerçekten Pahalı mı?
Endüstriyel Bilgisayarlar Gerçekten Pahalı mı?

9/23/2019 12:00:00 AM

Endüstriyel Bilgisayarlar Gerçekten Pahalı mı?

Yayınlayan: Icc_Admin

Son zamanlarda, ilgili endüstriyel bilgisayar kullanıcısı olma potansiyeli olan müşteriler genellikle önce fiyat soruyorlar. Endüstriyel bilgisayarların fiyatı nedir? Söylenilen fiyat ile piyasadaki “consumer” olarak nitelendirilen tüketici ürünleri arasındaki fark nedir? Bir panel PC ne kadar endüstriyeldir? Günümüzde, internet sayesinde neredeyse her ürünün fiyatına ulaşmak mümkündür. Aynı ürün için, fiyatı düşük veya yüksek de olsa internet üzerinde de bir çok satıcıya ulaşılabilmektedir. Yüksek hızlı bilgi geliştirme çağında, bazı şirketler fiyatı yüksek, bazı şirketler ürün kalitesini vurgu, bazı şirketler hizmeti vurgulamaktadır. Endüstriyel panel PC’ler için her şirket kalite farkı nedeniyle farklı fiyat teklifleri sunar. Bu, bazı insanların sektöre karşı önyargıları olmasına neden oldu, birçok belirsiz faktörden dolayı, endüstriyel bir bilgisayarın fiyatını ölçeklemek tek kritere bağlı olarak mümkün olmamaktadır. Endüstriyel Bilgisayarlar Gerçekten Pahalı mı?

Endüstriyel panel PC tedarikçisi olarak olarak, markalarımızın teklifi, her model için benzersiz değildir. Bazı modellerde perakende fiyat, bazılarında çoklu satış için fiyatlama yapmaktayız. Aynı zamanda bazı PC’lerde müşteri talebine göre özelleştirilmiş ürünler olduğu için, fiyat yine değişkendir. Fiyat belirlenmesi için kriter aslında müşteri talebidir. Bu nedenle, fiyat sorunlarını açıklığa kavuşturmak için öncelikle endüstriyel panel PC’nin ne olduğunu anlamalıyız.

Öncelikle sayfamızdaki “Endüstriyel Bilgisayar Nedir?” başlığını okumanızı tavsiye ederiz. Asıl nokta, endüstriyel bilgisayarda, anakart, ekran ve dokunmatik ekranı entegre ederek, hepsi bir arada panel PC’nin endüstriyel dayanıklılık, hızlı tepki ve kolay iletişim avantajlarına sahip olmasıdır. Kullanıcılar, insan-bilgisayar etkileşimini daha basit ve doğrudan yapan ekrana dokunarak işlem adımlarını gerçekleştirebilirler. Entegre endüstriyel kontrol makinesi normal düz panel LCD ekrandan farklıdır. Endüstriyel bilgisayarda kullanılan LCD ekran, uzun süreli sürekli çalıştırma için uygun olan endüstriyel sınıftadır. Ekran çerçevesi tüm metallerle kaplanmıştır. Güçlü anti-elektromanyetik girişim özelliğine sahiptir ve yüksek neme ve yüksek ve düşük sıcaklıkta çalışmaya dayanabilir. Endüstriyel bilgisayarın güç tüketimi düşüktür ve bileşenlerin yaşlanma hızı yavaştır. Ticari all-in-one bilgisayarlarda kullanılan LCD ekranlar çoğunlukla 7/24 uzun süreli sürekli güç çalışması için uygun olmayan ve zayıf parazit önleyici, büyük güç tüketimi, büyük ısı dağılımı ve bileşenlerin daha hızlı eskimesi olan ticari sınıftadır. Ek olarak, all-in-one bilgisayar genellikle tüm makineyi korumak için plastik bir kılıf kullanırken, endüstriyel bir paneldeki endüstriyel PC tüm makineyi korumak için kabuk olarak alüminyum alaşımı ve metal levha kullanır. Endüstriyel panel PC’nin kabuğu, ısı dağıtma ve koruma kuvveti açısından ticari all-in-one bilgisayarın plastik kasasına kıyasla çok üstündür ve daha zorlu olan endüstriyel ortamlar için daha uygundur.

Endüstriyel Bilgisayarlar Gerçekten Pahalı mı?

Asıl nokta, endüstriyel bilgisayarda, anakart, ekran ve dokunmatik ekranı entegre ederek, hepsi bir arada panel PC’nin endüstriyel dayanıklılık, hızlı tepki ve kolay iletişim avantajlarına sahip olmasıdır. Kullanıcılar, insan-bilgisayar etkileşimini daha basit ve doğrudan yapan ekrana dokunarak işlem adımlarını gerçekleştirebilirler. Entegre endüstriyel kontrol makinesi normal düz panel LCD ekrandan farklıdır. Endüstriyel bilgisayarda kullanılan LCD ekran, uzun süreli sürekli çalıştırma için uygun olan endüstriyel sınıftadır. Ekran çerçevesi tüm metallerle kaplanmıştır. Güçlü anti-elektromanyetik girişim özelliğine sahiptir ve yüksek neme ve yüksek ve düşük sıcaklıkta çalışmaya dayanabilir. Endüstriyel bilgisayarın güç tüketimi düşüktür ve bileşenlerin yaşlanma hızı yavaştır. Ticari all-in-one bilgisayarlarda kullanılan LCD ekranlar çoğunlukla 7/24 uzun süreli sürekli güç çalışması için uygun olmayan ve zayıf parazit önleyici, büyük güç tüketimi, büyük ısı dağılımı ve bileşenlerin daha hızlı eskimesi olan ticari sınıftadır. Ek olarak, all-in-one bilgisayar genellikle tüm makineyi korumak için plastik bir kılıf kullanırken, endüstriyel bir paneldeki endüstriyel PC tüm makineyi korumak için kabuk olarak alüminyum alaşımı ve metal levha kullanır. Endüstriyel panel PC’nin kabuğu, ısı dağıtma ve koruma kuvveti açısından ticari all-in-one bilgisayarın plastik kasasına kıyasla çok üstündür ve daha zorlu olan endüstriyel ortamlar için daha uygundur.

Endüstriyel panel PC ve sıradan all-in-one PC’nin işlevleri farklıdır. Endüstriyel bilgisayarlar çoğunlukla endüstriyel üretimde kullanılır ve onlar self servis terminalleri, tıbbi tedavi, nakliye, güç, ağ, finans ve endüstriyel kontrol için uygundur. Endüstriyel panel PC, iletim verilerini elde etmek için genellikle RS232, RS485 vb. gibi standart seri portları taşır. Sıradan tüketici all-in-one bilgisayarları genellikle eğlence, ofis ve diğer alanlarda kullanılan verileri şarj etmek ve aktarmak için yalnızca bir arayüze sahiptir.

Endüstriyel Bilgisayarlar Gerçekten Pahalı mı?

Endüstriyel panel PC ve normal tüketici all-in-one bilgisayarı tarafından desteklenen arayüz ve protokol farklıdır. Esas olarak, endüstriyel panel PC tarafından kullanılan çevrenin çeşitliliği tarafından belirlenir. Gerçek zamanlı veri iletimini sağlamak için birçok arayüzü, protokolleri ve standartları desteklemek gerekir.

Endüstriyel bilgisayar, endüstriyel alanlar için özel bir bilgisayardır. Ticari bilgisayar ile karşılaştırıldığında, daha zorlu ve farklı zorlu ortamlarda kullanım için uygundur. Endüstriyel panel PC’nin özel avantajları nedeniyle, 7/24 çalışma gerektirecek alanlarda da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Markası, modeli, tipi farklı da olsa, pazarda yüksek ve düşük fiyatlar var. Yüksek fiyat ürünleri yüksek kalite anlamına gelmez, ancak yüksek fiyat ürünleri iyi kalite anlamına gelir, çünkü maliyet kontrolüne tabidirler. Endüstriyel panel PC üretimi için ürünlerin fiyatı, maliyet faktörleri nedeniyle düşük değildir.

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Endüstriyel Bilgisayarlar Gerçekten Pahalı mı?