Dış Mekan Kullanımlar İçin Yüksek Parlaklık Çözümleri
Dış Mekan Kullanımlar İçin Yüksek Parlaklık Çözümleri

11/4/2021 10:57:03 AM

Dış Mekan Kullanımlar İçin Yüksek Parlaklık Çözümleri

Yayınlayan: Nurşah Karagözler

Monitörlerin yüksek parlaklık özellikleri, monitörün parlaklığını ve kontrastını normal seviyesinin 2,5 katına çıkarmak anlamına gelir. Sıradan monitör ekranının loş olması ve güçlü bir ışık ortamında yüksek kontrast altında görülememesi sorununu çözebilir. Gerçek sahnede, ışık değişikliklerinden kaynaklanan karanlık ve göz tahrişi sorunlarını çözmek için monitörün ekranının çevredeki ışığın parlaklığıyla eşleşmesi gerekir.

 

 

 

Monitörlerin çoğu kapalı ortamlarda kullanıldığı için parlaklık 250-300cd/m2 (NIT) civarındadır. Bu parlaklık seviyesi, dış mekan ortamlarında kullanıldığında gereksinimleri karşılayamaz. Ortam ışığı güçlüdür ve parlaklığının LCD arka ışığının parlaklığını aşması kolaydır.  Dış alanlarda gerekli parlaklık en az 450 CD/m2 ve hatta daha fazladır.

Görüntü aygıtının ortak ortamı sabitse, karanlık bir fabrikada veya gece gündüz ışıkların açık olduğu bir fabrikada olduğu gibi ekran görüntüsünün parlaklığının değişmeden kalması iyidir. Yüksek parlaklıktaki monitörü dış mekan akıllı self servis cihaz uygulamaları için ilk tercih haline getirir.

 

 

 

Dış ortamın istikrarsızlığı nedeniyle, dış mekan akıllı self-servis ekipmanı, çalışma sürecinde rüzgar, güneş, yağmur, don ve diğer zorlu ortamlar gibi birçok zorlukla karşı karşıya kalacaktır; bu da dokunmatik monitörün yalnızca gelişmiş özelliklere sahip olmasını gerektirmez. güvenilirlik değil, aynı zamanda güçlü işlevsel özelliklere ve mükemmel anti-direnç performansına sahip olmak gerekmektedir.

Zorlu dış mekan uygulamalarını karşılamak için, birçok dokunmatik ekran ekipmanı, ekipmanın üzerine sıcak güneş ve yağmurun girmesini önlemek için bölmelerle donatılacaktır. Bununla birlikte, yine de, monitörlerin, yağmurlu günlerde saat değişikliği, yağmur sıçraması ve gündüz ve gece arasındaki sıcaklık farkının neden olduğu güneş ışığının etkisiyle de yüzleşmesi gerekir.

Ekran ekipmanının uzun süre güneş ışığına maruz kalmasından kaynaklanan ekran kırışması, yaşlanma ve hasar sorunlarını çözmek için, LCD ekranı korumak ve hizmet ömrünü uzatmak için ekranı kaplamak için anti-ultraviyole film yapıştırılacaktır.

 

 metin, açık hava, parketme, metre içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

Tamamen düz panel tasarımıyla IPC4 yüksek parlaklıktaki ekranların ön paneli IP65 toz geçirmez ve su geçirmez koruma sağlar. Ön çerçeve, su geçirmez sis işlemine tamamen yapışan ve ekranın iç kısmının su sisinden arındırılmasını sağlayabilen özel bir su geçirmez yapışkan şerit işlemiyle ekrana bağlanır.

IPC4 endüstriyel parlaklıkta dokunmatik ekranlar tüm Alüminyum alaşımlı yapıları ve fansız tamamen kapalı tasarımları benimser. Tüm monitör düşük güç tüketimine ve kompakt bir şekle sahiptir. Zorlu ortamlarda 7/24 uzun süreli kararlı çalışma sağlayabilen, çeşitli karmaşık ortamlar için özel olarak tasarlanmış endüstriyel bir üründür.

Dış ortam, dokunmatik ekran cihazlarının uygulanması için önemli bir sahnedir. Akıllı şehirlerde, giderek daha fazla akıllı self servis terminaller insanların yaşamlarına entegre oluyor ve dijital bağlantılar aracılığıyla insanların günlük alışkanlıklarını değiştiriyor. IPC4 endüstriyel cihazlar, akıllı self servis terminali ile insan başlangıçları arasındaki bağlantı noktasıdır. Çeşitli alanlardaki ayrıcalıklı sistemlerle farklı alanlardaki sahne uzantısını koruyarak insanların yaşam sınırlarını genişletir.

 

 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Dış Mekan Kullanımlar İçin Yüksek Parlaklık Çözümleri