Movicon.NExT 4.0 Yayınlandı!
Movicon.NExT 4.0 Yayınlandı!

8/30/2020 8:31:41 PM

Movicon.NExT 4.0 Yayınlandı!

Yayınlayan: Tamer Yiğit

Yeni Movicon.NExT 4.0 Sürümü Hakkında Anlatmak İstediklerimiz!

Movicon.NExT ™ 4.0, Windows / Linux HMI projeleri, SCADA denetçileri ve Endüstri 4.0 için vazgeçilmez olan verimlilik ve MES analiz çözümleri için en yenilikçi ve esnek yazılım teknolojilerini sunan yeni endüstriyel yazılım platformudur.

Progea SCADA / HMI / MES platformu, şu dört konuya güçlü bir şekilde odaklanarak daha fazla Kullanıcı Deneyimi ve Kullanıcı Arayüzünü entegre etmek için gelişti:

Esneklik - Yeni bir SVG ve WebHMI Web İstemcisi teknolojisi, gelişmiş bir FBD Düzenleyici entegre edildi ve NExT Proje Oluşturucu genişletildi.

Kullanılabilirlik - Çalışma Alanı kolaylaştırıldı, daha sezgisel, gezinmesi daha kolay, daha özelleştirilebilir hale geldi. Proje Sihirbazının otomasyonu iyileştirildi ve Yardım revize edildi ve genişletildi. Yeni bir Çapraz Referans.

Güvenlik - Kullanıcı Yönetimine yeni özellikler eklenmiştir ve ClickOnce Kurulumu yeni sürümde hala mevcuttur.

Performans - yeni Sürücü temel sınıfları verimlilik ve hızda% 200'ün üzerinde geliştirildi. Ayrıca, sinoptik içinde çok sayıda nesnenin varlığında daha iyi bir akışkanlık vardır. Tariflerin, Tarihçi (Historian)lerin ve alarmların yönetimi gibi sinoptiklerin parametrelendirilmesi de iyileştirildi.

 

Ancak yeni 4.0 sürümünün temel yeni özellikleri nelerdir?

Ayrıntılı olarak birlikte öğrenelim.

Daha da ölçeklenebilir bir mimari

Küçük Windows veya Linux cihazlarda da çalıştırılabilen ve her zaman aynı Movicon.NExT 4.0 ortamı ile yürütülebilen WebHMI projeleri için yeni SVG Web İstemci teknolojisinin tanıtılması ve platformun esnekliği daha da artar. , 4.0 sürümünü piyasadaki en ölçeklenebilir SCADA / HMI / MES ürünü yapıyor.

Yeni Proje sihirbazları iyileştirildi ve genişletildi

İşlevselliklerinde ve şimdi başlangıç ​​penceresinden veya sistem menüsünden erişilebilir:

Yerel proje, Dağıtık proje, Yedeklilik projesi. İletişim aktarımları dahil tüm ana yapılandırma parametreleri önceden ayarlanmıştır.

Stil: Açık mı Koyu mu?

Geliştirme ortamı, sistem ayarlarına göre açık veya koyu modda görüntülenebilir. Görünüm, simgeler ve resimler kadar, yalnızca uygulamayı yeniden başlatarak seçilen ayara uyum sağlar.

Yeni bir geliştirme ortamı

Movicon.NExT 4.0 geliştirme ortamı, şu üç kritere göre düzenlendi ve yeniden tasarlandı: Kullanılabilirlik, Sezgisellik ve Performans.

Sistem Menülerinin Yeniden Düzenlenmesi

Önceki versiyondaki şeritler kaldırıldı, yerini Araç Çubukları aldı ve bunun sonucunda Sistem Menüleri basitlik ve sezgisellik açısından yeniden düzenlendi.

Özellikle Menülerde, bağlama göre komutların etkinleştirilmesi ve devre dışı bırakılması vardır. Ek olarak, özel bir arama ve komut yürütme kutusu eklenmiştir.

Yeni bir Windows düzeni

Geliştirme ortamının daha rahat ve kişiselleştirilmiş yönetimi için kaydetme olanaklarına sahip yapılandırılabilir bir pencere düzeni. Bu nedenle çalışma moduna bağlı olarak birden fazla Düzen tanımlamak mümkündür ve bir Düzen yapılandırmasını bir bilgisayardan diğerine aktarmak mümkündür.

Yeni Kolay Mod'a özel dikkat: geliştirme ortamının tüm bileşenleri, çalışma alanını basitleştirerek, ayrıntılı ve daha az kullanılan özellikleri gizleyerek uyum sağlar.

Gelişmiş bir Sembol Kitaplığı

Movicon.NExT 4.0 Sembol Kitaplığı'nın arayüzü iyileştirildi.

Kütüphaneler rasyonelleştirildi: artık yalnızca Sistem Kitaplığı ve Proje Kitaplığı mevcuttur.

Sistem Kitaplığı: "Dijital" ve "Analog" sekmeleri yalnızca gerekirse gösterilir.

Proje Kitaplığı: özel bir sembolün basitleştirilmiş eklenmesi (daha az fare tıklaması)

Geliştirilmiş Animasyon ve Komut ayarları

Grafik Animasyon veya Komut Ayarları atama pencerelerinin arayüzü, sinoptikler içindeki gezinme komutlarını geliştirerek ve listeleri ve ayarlarını basitleştirerek iyileştirildi.

Ekran düzenleme basitleştirildi

Nesneler için yeni bir bağlam menüsü oluşturuldu. Seçili öğenin tüm işlevlerini, "Süsleyici" menülerindekileri bile bir araya getirir.

Ayrıca nesne adının net ve hızlı bir şekilde düzenlenmesine izin verir.

Nesne Gezgini ve Etiket Listesi Gezgini pencereleri yeniden tasarlandı ve basitleştirildi ve Durum Çubuğu, şimdi sinoptikteki nesnelerin boyutunu ve konumlandırmasını belirleme olanağıyla revize edildi.

IEC 62443

Gelişmiş Proje Gezgini

Proje gezgini penceresi artık yeni bir düzenleme penceresi açmaya gerek kalmadan I/O Veri Sunucusu kaynaklarını keşfetmeye ve düzenlemeye izin veriyor. Gösterilecek çok sayıda öğe olduğunda performans iyileştirildi, böylece 3.4 sürümünde grup / klasör başına 200 öğe sınırı kaldırıldı. Ek olarak, çeşitli kaynaklar için bağlamsal menüler eklenmiştir. Projenin ağaç öğelerinde gezinmek için tam klavye desteği: ok tuşları ve öğenin baş harflerini yazarak hızlı arama.

Yeniden Tasarlanmış Bir Özellik Penceresi

Nesnelerin ve Kaynakların Özelliklerinin yönetimi, mantıksal gruplamalar, sıralar ve diğer basitleştirmeler yoluyla erişimi basitleştirecek ve özellikleri arayacak şekilde revize edilmiştir, örneğin:

«Gelişmiş» özellikler alt grubu, «Öncelik» ile sıralama, yeni renk seçim paneli, Tag'ın I/O adresinin daha hızlı düzenlenmesi, bir nesnenin seçilmesiyle özellikleri doldururken geliştirilmiş performanslar, yeni bir nesne eklerken tüm açılır pencereleri kaldırarak otomatik görüntüleme özellikler penceresi. Komut ve animasyon pencerelerini, karmaşık nesneler için "akıllı özelliklerin" grafik revizyonunu yeniden düzenledi

Gelişmiş I/O Veri Sunucusu Düzenleyicisi

Daha fazla sınır olmaksızın hızlı etiket keşfi (artık klasör başına maksimum 200 etiketle sınırlı değildir).

Ayarlar Sekmesi yeniden düzenlendi: Ayarlar, Taşıma, Durum ve SQLite desteği entegre edildi: SQL Server kurulumunu gerektirmeyen kompakt veritabanı, küçük uygulamalar için idealdir.

Geliştirilmiş I/O Veri Sunucusu Etiket Düzenleyicisi

Etiket Tablosu Görünümünde satır içi düzenleme, Bul / Değiştir işlevi, hızlı ve kısıtlanmamış etiket keşfi (klasör başına en fazla 200 etiket), değişikliklerin Proje Gezgini penceresiyle senkronizasyonunu temsil eden Etiket simgeleriyle hiyerarşi görünümü.

Alarmlar ve Geçmiş için basitleştirilmiş ayarlar

Sunucu kaynakları ve Etiketler arasında iyileştirilmiş ve optimize edilmiş ilişki: artık Etiketleri doğrudan her kaynaktan (Etiketler Listesinin yanı sıra) görüntüleme, ekleme veya kaldırma becerisine sahiptir: Alarmlar, Tarihçi (Historian), Veri Kaydediciler, Mühendislik Birimleri, Görünüm.

Ek olarak, Tablo Görünümü iyileştirildi ve genişletildi

Gelişmiş Alarm Yönetimi

Sürüm 4.0'ın yeni Alarm Yönetimi, hem düzenleyicide hem de çalışma zamanında sunulan olanaklarla geliştirilmiştir. Alarmlar ve aktif mesajlar (Açık, Kapalı, NotAck) ile ilgili her bir alan bilgisini bilme olasılığı ve bir değişkenin istatistiksel değerini, önleyici tedbirin yönetilmesi için yararlı olan toplam AÇIK süresi de dahil olmak üzere bir alarm oluşturmak için kullanma olasılığı vardır. bakım. Ek olarak, alarmların düzenlenmesi, "Alarmlar" sekmesinde kalarak doğrudan alarm eşikleri ekleyebilme gerçeği ile basitleştirilmiştir. Ayrıca, uzak bir sunucuya veya web istemcisine bağlanmak için kullanılan her bilgisayardaki alarmların sesini (bip) etkinleştirme ve devre dışı bırakma olanağı eklendi.

Genişletilmiş Tarihçi (Historian) Yönetimi

Movicon.NExT'in yeni sürümünün Tarihçi (Historian) Yönetimi, tarihselleştirme ve veri görselleştirme bölümü için bazı yararlı işlevlerle genişletildi. SQL Lite destekli veritabanı bağlantıları için yeni konfigürasyon formu. Tarihselleştirilecek etiketleri doğrudan Tarihçi (Historian) nesnesine ekleme ve kaldırma ve Tarihçi (Historian)lerin tarihsel verilerinin kaydedileceği tablonun adını yapılandırma imkanı vardır. Ek olarak, bir «DB Grid» nesnesinin her sütununun özelliklerini özelleştirme olasılığı vardır. Görünüyorsa, düzenlenebilirse, değerin metinle mi yoksa bir resimle mi değiştirileceği, sütunun adından başka bir başlık görüntülenip görüntülenmeyeceği. "Veri Kaydedici Penceresi" nesnesi ile verinin alınacağı veri kaydediciyi seçmek mümkündür. Ek olarak, görüntülenen tüm kalemler için Veri Analizi ve Trendler için Otomatik ve Genel Ölçek sunulmaktadır.

Yenilenmiş ve daha verimli bir Çapraz Referans

Araştırmada geliştirilmiş ve hızlandırılmış bir Çapraz Referans. Etiketlere gelince, projede kullanılmayan I/O Veri Sunucusunda tanımlanan etiketleri tanımlayıp silmek artık mümkün. Proje boyunca kullanılan veri tabanlarına bağlantı dizeleri listesi ve projede kullanılan tüm metin dizelerinin bir listesi olan Dizeler de eklenmiştir ve şu olasılıklar mevcuttur: metin tablosuna halihazırda mevcut değilse dizeler ekleme ve artık kullanılmıyorsa, metin tablosundaki dizeler.

Reçete Yönetimi yenilendi

Operatör için yönetimi basitleştiren yeni bir Grid Viewer mevcuttur. Veri Değerlerini, projede serbestçe yönetilebilen I/O Veri Sunucusu Etiketleri üzerine yerleştirme olasılığı vardır, bu nedenle artık I/O Fiziksel Adresini Sunucu Etiketlerinden eşlemek gerekli değildir. Fiziksel Adres I/O Alanları yalnızca geriye dönük uyumluluk ve atomik veri indirmesi için kullanılabilir (Lisans dışında). Ek olarak, bir reçetein alanlarının konfigürasyonu, reçetelerin CSV formatında içe ve dışa aktarılmasıyla birlikte basitleştirilmiştir.

Daha İyi Ekran parametrelendirmesi

* (asteriks) karakteri: Parametrelendirilmiş ekranların, parametreleştirilecek Etiketi bir klasör içinde gruplandırarak yönetimini basitleştirir. Ekran açma komutundaki "Parametreleri Devral" özelliği: ekrandan ekrana geçerken tüm parametrelerin yeniden kullanılmasına izin verir (örneğin parametreleştirilmiş ekranlardan açılan ekranları açarken).

Gelişmiş FBD Düzenleyici

Sıralı Fonksiyon Blok Şeması mantığının uygulanmasıyla WebHMI sistemlerinde hesaplama gücünü artırmak için: yeni veri ayarlama fonksiyonları, yeni hesaplama fonksiyonları, yeni özel fonksiyonlar.

Genişletilmiş Sistem Değişkenleri

Web İstemcisi aracılığıyla bağlanan kullanıcı sayısı, aktif alarmlar ve mesajlar hakkında bilgi (Açık, Kapalı, NotAck), yedek sistem durumu hakkında bilgi, I/O Veri Sunucusu bağlantı durumu hakkında bilgi, sesli alarm varlığı (bip) I/O Veri Sunucusu, İstemcideki tüm alarm biplerini devre dışı bırakma yeteneği.

Kullanıcı Yönetimi için yeni özellikler

Bir kullanıcının veya kullanıcı grubunun oturum açması üzerine etkinleştirilecek dili ve birim dönüşümlerini tanımlama yeteneği. Yanlış şifre ile tekrarlanan oturum açma girişimleri durumunda bir kullanıcıyı engelleyebilme. Yönetici tarafından engellenen bir kullanıcının (veya tüm kullanıcıların) kilidini açmak için yeni özel komut. Sevk görevlisi aracılığıyla farklı gruplara veya farklı grupların bir listesine ait kullanıcılara bildirim mesajları gönderebilme.

Genişletilmiş NExT Proje Oluşturucu

Movicon.NExT Builder, NExT projelerinin C # / VB.NET kodu aracılığıyla veya NExT projesinin bir komut dosyası aracılığıyla değiştirilmesine izin vermek için oluşturulmuş geçici bir montaj derlemesidir. Sürüm 4.0; Etkinlikler, Menüler, Reçeteler, Zamanlayıcılar, Kısayollar, Kullanıcılar dahil olmak üzere daha fazla programlanabilir kaynak içerir.

Proje etiketlerine yinelemeli olarak erişirken hız açısından çeşitli iyileştirmelerle birlikte kurulacak.

ClickOnce kurulumu artık NET lisansıyla birlikte sunuluyor.

ClickOnce, Movicon.NExT istemcileri için minimalist bir kurulumdur. Sürüm 4.0 ayrıca bir ClickOnce kurulumu içerir, şimdi yalnızca yerel lisansı değil, bir Net lisansı kullanma becerisi de vardır. ClickOnce kurulumu kişinin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir. Çalışma zamanı yüklemesi için belirli bir «Url» kullanma (İntranet veya İnternet). Otomatik yükseltme veya düşürme yoluyla çalışma zamanı sürümlemesinin yönetimi. Bu Kurulum türü, sistem yöneticisinin, bir I/O Veri Sunucusu tarafından işlenen verilere bağlanmak için operatörler ve kullanıcılar tarafından kullanılan NExT çalışma zamanının güncelleme politikasını uzaktan yönetmek için bir araca ihtiyaç duyduğu projeler için çok kullanışlıdır.

Yeni SVG Web İstemcisi

WebHMI teknolojisi, bir HTML5 tarayıcısı kullanarak bir projeye uzaktan erişmek için yeni bir araç sunar. Yeni Web İstemcisi SVG teknolojisi, bir öncekinin yanı sıra değiştirilmeksizin bir eklentidir.

Yeni bir komut artık XAML'den SVG'ye grafik dönüşümünü ve İstemci tarafındaki JavaScript işlevlerini kullanan yeni Web Sunucusu projesinin "dağıtımına" izin veriyor ve böylece Sunucunun her kullanıcı oturumunu yerel olarak örneklemesi ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Yeni Web İstemcisi SVG, grafikleri yerel olarak İstemci tarayıcısına işler, bu nedenle işlenebilecek eşzamanlı kullanıcı bağlantılarının sayısını büyük ölçüde artırır. Bir proje için kullanılan teknolojinin şunlar arasından seçilmesi gerekir:

WPF Web İstemcisi:
Avantajlar: daha karmaşık grafikler, daha fazla özellik, Komut dosyası kullanılabilirliği.
Sınırlamalar: Sunucuda daha fazla işlem gücü gerektirir ve sonuç olarak eşzamanlı bağlantıların sayısını sınırlar.

SVG Web İstemcisi:
Avantajlar: SVG'ye dönüştürme sayesinde basitleştirilmiş ancak daha hızlı grafikler, İstemci tarafında işleme. GeoScada haritaları desteği. Hemen hemen sınırsız sayıda eşzamanlı bağlı kullanıcı.
Sınırlamalar: Komut Dosyaları gibi Sunucunun bazı grafik özellikleri desteklenmez.

Daha Basit Lisans Hesaplaması

Lisans boyutunu belirlemek için projede kullanılan Etiketlerin sayısını bilmek için Sunucuyu başlatmaya artık gerek yok.

Şimdi menüye erişmek yeterli: Seçenekler, Lisans, Lisans İste.

Gözden Geçirilmiş ve Genişletilmiş Yardım

Belgeler geliştirildi, konular yeniden düzenlendi, Öğreticiler ve Örnekler eklendi ve web portalı iyileştirildi.

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Movicon.NExT 4.0 Yayınlandı!