İnsansız Kargo Teslimat Araçları için Endüstriyel Panel PC'ler
İnsansız Kargo Teslimat Araçları için Endüstriyel Panel PC'ler

8/29/2020 12:08:24 PM

İnsansız Kargo Teslimat Araçları için Endüstriyel Panel PC'ler

Yayınlayan: Tamer Yiğit

Salgın durumdan ve "yeni altyapı" politikasının teşvik edilmesinden etkilenen insansız teslimat sektörü hızla gelişti. Wuhan'daki önceki anti-salgın ölçümde, birçok tanınmış işletme insansız dağıtım araçlarını başlattı ve "Temassız Teslimat" ekspres lojistik dağıtım ve taşımayı gerçekleştirdi.

İnsansız dağıtım, malların dolaşımına hiç veya çok az insan gücü katılımı olduğu anlamına gelir. Basit bir şekilde, otomatik sürüşün basit bir versiyonudur. Çekirdek olarak AI ile, yüksek hassasiyetli haritalar ve çeşitli sensörler ve diğer teknolojilerle birlikte, verimliliği artırmak ve maliyetleri düşürmek için manuel veya insan-bilgisayar işbirliğini makinelerle değiştirmenin dağıtım modunu gerçekleştirir.

Akıllı tespit ekipmanı, salgın önleme için ana araçlardan biri haline geliyor

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, insansız teslimat aracı, yalnızca bir dağıtım ve dağıtım aracı olarak görülmekle kalmaz, aynı zamanda yerleşim alanlarında, havalimanlarında, istasyonlarda ve diğer yerlerde vücut ısısı ölçüm işlevi sunar.

Bu, bazı giriş-çıkış kontrol noktalarında ve küçük ölçekli COVID-19 salgın bölgelerinde önemlidir. Geleneksel el tipi sıcaklık tabancasının çok fazla insan gücüne ihtiyacı vardır ve algılama hassasiyeti ve verimliliğinin kontrol edilmesi zordur. Şu anda, bu uygulama sitelerine birçok akıllı algılama ekipmanı tanıtıldı.

Endüstriyel Panel PC'ler ile Donatılmış İnsansız Teslimat Aracı

Genel olarak, insansız teslimat araçlarının beş yönünü dikkate almamız gerekiyor.

Birincisi, bağımsız çalışma

Dağıtım robotu olarak da adlandırılan insansız teslimat aracı, güçlü bağımsız düşünme yeteneğine ve hesaplama yeteneğine sahip olmalı ve yoğun şehir caddelerini verimli bir şekilde geçmek için yüksek çözünürlüklü bir 3B şehir haritasının yanı sıra birden fazla kamera veya radardan oluşan sensörleri kullanmalıdır. Kendi hedefini bulabilir, rotayı belirleyebilir ve "hatırlayabilir". Makine öğrenimi sayesinde, otonom navigasyonu gerçekleştirebilir, trafik ışığı sinyallerini doğru bir şekilde tanımlayabilir ve dağıtım noktasında durabilir. Sadece asansöre binerek asansörün tıkanıklığını algılamakla kalmaz, aynı zamanda yoldaki yayaları ve araçları da tanır ve rotayı akıllıca planlar. Aynı zamanda, maliyet tasarrufu amacına ulaşmak için teslimat rotasını optimize ederek kazaları ve iş gücü girdisini azaltın. Ek olarak, tüm teslimat robotları arasındaki bilgi paylaşılır, bu da robotlar için öğrenme maliyetini büyük ölçüde azaltır.

Bu sorun için, kararlı ve güvenilir bir gömülü fansız bilgisayara ihtiyaç vardır, bu bilgisayarın zorlu dış ortamlarda normal şekilde çalışması ve 24/7 saat uzun süre çalışmayı desteklemesi gerekir. Ayrıca, kompakt küçük boyutlu, güçlü ve güvenilir gereksinimleri karşılaması gerekir. USB, CAN, LAN vb. Gibi bir dizi bağlantı noktasıyla donatılması gerekir. Bu çoklu I / O arayüzleri, lazer modülünü, kızılötesi termal görüntüleme modülünü, kamera modülünü, pil algılama modülünü, servo motoru bağlamak için tasarlanmıştır. ve işi koordine etmek için diğer cihazlar. Ve yüksek performanslı işleme yeteneği, insansız aracın muayene doğruluğunu sağlayacaktır.

İkincisi, güvenlik ve engellerden kaçınma

Dağıtım robotu genellikle, çevredeki karmaşık ortamı gözlemleyebilen ve sistemde kendi çok boyutlu dünyasını kurabilen paralel lazer ve görüş şemasını benimser. Uyarlanabilir algoritma, dinamik varlıkların yörüngesini doğru bir şekilde tahmin etmek ve yayalardan, araçlardan ve diğer nesnelerden kaçınmak için kullanılır. Yerleşik navigasyon sistemi, güvenlik açısından maksimum hızı sınırlamalıdır. Uygulama robotu ayrıca, teslimat sırasında çarpışmayı önlemek için bir konum izleme ve engel sensörü ile donatılmıştır. Gece yürüyüş sahnesi için, robot ayrıca geceleri navigasyon için kullanılabilecek bir dizi kızılötesi termal kamera ile donatılmalıdır. Zorlu hava koşulları düşünüldüğünde toz geçirmez ve su geçirmez tasarım eklenmelidir.

Dağıtım robotuna gömülü IPC4 15,6 inç endüstriyel dokunmatik ekranlı panel PC, müşterilerin sipariş bilgilerini görüntüler ve müşteriler monitördeki ödeme barkodunu veya teslim alma kodunu tarayarak mallarını teslim alabilir.

Bu dokunmatik ekranlı panel PC aşağıdaki özelliklere sahiptir:

1. Yüzey paneli için IP65 toz geçirmez ve su geçirmez.

2. Ekranın ön paneli yalnızca 3 mm'dir, insansız teslimat aracına mükemmel bir şekilde yerleştirilmiştir ve son derece kusursuzdur ve daha güzel bir görüş sunar.

3. Panel pc alüminyum alaşımdan yapılmıştır ve ön panel tel çekmeden yapılmıştır, daha üst düzey bir doku sunar ve kullanıcının ürün konumlandırmasına uyar.

4. İnsansız dağıtım araçları çoğunlukla açık havada kullanıldığından, bu monitör 800nit parlaklık sunar. Dış mekan güneş ışığı altında net bir şekilde görüntülenebilir; bu, personelin sıcaklık ölçümü olarak hareket ettiğinde yayaların sıcaklık verilerini gözlemlemesi için uygundur.

Ürün sayfası : https://www.icc.com.tr/product/IPC4-156W-C1x 

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

İnsansız Kargo Teslimat Araçları için Endüstriyel Panel PC'ler