15.03.2020 00:00:00
Yayınlayan: Icc_Admin
Farklı makine ve karmaşık üretim hatları; F&B şirketlerinin üretim hatlarında genellikle farklı marka ve tedarikçilere sahip makineleri bulunmaktadır. Örneğin, bir salam paketleme hattı, otomatik dilimleme makinesi, kalıplama makinesi ve farklı markalarda bir ağırlık kontrol makinesinden oluşur. Buna ek olarak, kendi başına ana üretim hatlarından ayrılan adalar olan küp şeklinde kesme makinesi gibi başka makineler de var. Bu tür heterojen makinelerle çalışırken, bunları birbirine bağlayan bir teknoloji kullanmanız ve üretim hatlarınızın performansını artırmanıza olanak tanıyan analiz gerçekleştirmeye özgü üretim verilerini toplamanız gerekir. Bunu başarmak için, makine üreticileri, bağlanılacak verilerin tam olarak nerede bulunduğunu belirterek bu tür projeler geliştirenlere karşı işbirlikçi olmalıdır. Ne yazık ki, bu her zaman göründüğü kadar kolay değildir. Sistem Entegratörleri, belirli bir protokol veya OPC UA kullanarak belirli PLC bellek alanlarındaki doğrudan sorgular gibi kullanılması gerekenlere alternatif yollar bulmakta iyi olmalıdır.
Temel olarak, süreç otomasyonu ve kontrolü artık izlenebilirlik, veri saklama, anomali ve uyumsuzluk tespiti ve soğuk zincirlerin yönetimi için F&B endüstrisi için temeldir. Otomasyon zaten makarna üretiminde ve daha özel olarak dozajlayıcı, pastörize edici, mikser ve kurutma makinelerinin kullanıldığı hamur işleminde kullanılmaktadır. Makarna sektörüne benzer şekilde, hamur karıştırıcıları, fırınlar, konveyörler, yükleme ve boşaltma sistemleri, soğutucular, dozajlayıcılar ve şeker dağıtıcıları da fırıncılık sektöründeki diğer makineler arasında kullanılmaktadır.
Denetim ve İzlenebilirlik; Ancak, ürünlerin izlenmesine izin veren bir sistem kurmak her zaman gereklidir. Ürün tarihi ve lot numarası her zaman ürün işlem süresi ve lot numarası ile ilgili bölümde, sorumlu operatörün elektronik imzası ve gerekirse yönetici tarafından verilen onay zaman damgası ile gösterilmelidir. Prosedürler hiçbir hata yapılmamasını ve imzaların sahiplerine özgü ve izlenebilir olmasını sağlamalıdır. Kayıtlar güvenli bir yerde saklanmalı ve yeterli bir süre saklanmalıdır. Ayrıca, yetkisiz erişime karşı da korunmalıdır. Tüm bunlar, Progea’nın CFR21 Bölüm 11 normunun tüm gereksinimlerini tam olarak karşılayan SCADA platformu kullanılarak yapılabilir.
MOVICON hangi çözümleri sunuyor? Movicon.NExT yazılım platformu, pratik bir şekilde uygulanabilen bağlantı, denetim ve veri toplama çözümleri sunduğu için Endüstri 4.0 projelerine ideal bir araç olan Pro.Lean ve Pro.Energy fonksiyon modülleri ile ilişkilidir. Diğer şeylerin yanı sıra, platform zaten önemli üretim grupları tarafından seçilmiştir. Kısa bir süre önce bir şekerleme imalat firmasında önemli bir proje başladı. Proje, tüm tesisin bir ana sunucudan ve fabrikanın farklı noktalarında bulunan çeşitli müşterilerden denetlenmesini içerir. Tüm Krapfen ve dondurma üretim hatlarını ve buzdolabı sistemlerini birbirine bağlar. Toplanan tüm üretim verileri yönetim sistemine ve yönetim ofislerine gönderilir. Tüm üretim verileri ve tesis sistemleri, bir tarayıcı veya mobil cihaz uygulaması kullanılarak web üzerinden görüntülenebilir ve izlenebilir.
Progea Automation Platform Next, Operasyonel teknoloji (OT) ve Bilgi Teknolojisi (IT) olarak adlandırılan ve tüm saha cihazlarına bağlanmak için bir dizi protokol sağlar. Geleceğe yönelik projeler uzun vadede dayanacak şekilde tasarlandığından, platformun teknolojisi buna izin vermek için iş yönetiminin temelini oluşturan en iyi ölçeklenebilirliği ve açıklığı sunar. Ölçeklenebilir bir platform olarak başlangıçta projenize çok az yatırım yapabilir ve daha sonra zaman geçtikçe ihtiyacınız olan tüm makine ve yönetim sistemlerini entegre edebilirsiniz. Açık bir platform olarak, eklenti teknolojisini kullanarak üçüncü taraf işletim modüllerini veya uygulamaları zahmetsizce ekleyebilirsiniz. OPC UA iletim teknolojisi günümüzde en çok açık ve modern sistemler için kullanılmaktadır.
Entegre Raporlama; Business Analytics’i gerçekleştirmek için sinyal listeleri, ayrıntılı nesneler, çeşitli analitik grafikler ve Infographics gibi çeşitli araçlar sunulmaktadır. Veri analizi, PDF, XLS, HTML, CSV ve TEXT gibi kullanılan en yaygın formatlarda özelleştirilebilen ve dışa aktarılabilen yerleşik raporlar kullanılarak gerçekleştirilir. Sağlanan analiz araçları arasında, mesajların SMS, E-posta veya VOIP tarafından gönderilebileceği önleyici bakım yönetimini, olası sorunları mümkün olduğunca hızlı bir şekilde çözebilmeleri ve çözebilmeleri için personele önceden bildirilebilir.
Artırılmış gerçeklik teknolojisi sürekli olarak gelişmektedir. Basit bir ifadeyle, kullanıcının yapay ve sanal bilgilerle örtüşen gerçeklik hakkındaki görüşünü temsil eder. Bu şekilde, artırılmış gerçeklik aygıtları kullananlar, çevrelerinin çevresini, baktıklarına göre kullanmak veya değiştirmek için tamamen kendi takdirine bağlı olarak bir dizi bilgi ile üst üste bindirilmiş olarak görebilirler. Bu nedenle, üretim hattından veya makine bakımından sorumlu bir operatör, örneğin bir motorda kalabilir ve çalışma süreleri, bobin durumu veya ayarlanacak parametreler hakkında otomatik olarak teknik bilgi alabilir. Bu giyilebilir cihazları giyerek, operatörler işlerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları tüm bilgileri alırken bakım müdahaleleri yapmakta serbesttirler.
#4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #akıllıulaşım #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #iotgateway #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #intelligenttransportation #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka
ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.
Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014