Power over Ethernet (PoE) Nedir?
Power over Ethernet (PoE) Nedir?

3/14/2020 12:00:00 AM

Power over Ethernet (PoE) Nedir?

Yayınlayan: Icc_Admin

Power over Ethernet (PoE), bir Ethernet kablosunun iki amaç için kullanıldığı anlamına gelir: bir ağ bağlantısı ve bir güç kaynağı. PoE kullanan cihazlar arasında bilgisayarlar, VoIP telefonlar, kameralar, kiosklar, dijital tabelalar, endüstriyel kontroller, ağ yönlendiricileri ve diğer IoT cihazları bulunur. PoE genellikle verileri izlemek ve kaydetmek için düzinelerce cihazın kullanıldığı üretim ve montaj hatlarında ve kameraların ve diğer cihazların sisteme uzak bir mesafeden bağlanması gereken güvenlik sistemlerinde kullanılır. Power over Ethernet (PoE) Nedir?

Power over Ethernet avantajları nelerdir? Power over Ethernet ile artık her bir cihaza iki kablo döşemeniz gerekmez ve daha az kablo daha temiz ve daha basit bir sistem sağlar. Ayrıca, her bir cihazın yakınında bir elektrik prizi planlamanız veya güç yüklemeyle ilişkili maliyetleri ödemeniz gerekmez. Bir BT uzmanı, PoE cihazlarını mevcut bir Ethernet ağına kurabilir veya yeni kablolar çalıştırabilir, ancak PoE olmayan cihazların, alana yeni güç kabloları ve soketleri takmaları gerekiyorsa, lisanslı bir elektrikçi tarafından kurulması gerekebilir.

PoE’nin bir başka avantajı, uzak sunucu rafındaki kesintisiz bir güç kaynağına (UPS) bağlanabilmesidir. Veri toplama süreciniz kritik öneme sahipse, düzenli elektrik hizmeti kesilmiş olsa bile cihazlarınızın sürekli bir güç kaynağına sahip olması çok önemlidir. Bu, bir PoE altyapısı ile daha kolay ve daha uygun maliyetlidir. Her terminal konumuna fiziksel bir UPS koymak yerine, PoE anahtarına güç vermek için tek, daha büyük bir UPS kullanabilirsiniz. Güç kaynağı ekipmanına (çoğu durumda, 4-24 cihaz bağlı bir PoE anahtarı) güç sağlandığı sürece, tüm uzak PoE cihazlarına da güç kalır.

Power over Ethernet nasıl çalışır? Ethernet kabloları dört çift halinde gruplandırılmış sekiz kablodan oluşur. Genellikle, veri taşımak için dört çiftten sadece ikisi kullanılır ve diğer iki çift kullanılmaz. Elektrik iki çiftin herhangi birinden akabilir, ancak çoğu zaman Ethernet için kullanılan aynı iki çiftin üzerinden akarken, diğer iki çift kullanılmaz. Bunun nedeni, hem güç akımı hem de yüksek frekanslı veri sinyalinin performanstan ödün vermeden aynı kablolar üzerinden taşınabilmesidir. Bununla birlikte, bazen PoE olmayan bir ağ PoE’ye güncellendiğinde, dört çift kablo da kullanılır. Bu durumda, kullanılmayan iki çifte güç verilirken, diğer iki çift bir Ethernet bağlantısı taşımaya devam eder. Kablonun içine, aynı zamanda ortası adı da verilen bir PoE enjektörü üzerinden güç verilir. PoE enjektörleri, düşük maliyetli, tek portlu konektörlerden yüzlerce porttan oluşan büyük, ayrıntılı sistemlere kadar değişir. Kurulu bir ağ altyapısına yalnızca birkaç PoE cihazı eklemeniz gerekiyorsa, Midspan PoE enjektörleri iyi bir seçimdir. Başından beri birden fazla PoE cihazına ihtiyacınız olduğunu biliyorsanız, bunun yerine PoE anahtarlarının takılması önerilir. Gigabit Ethernet veya GigaLAN’da, dört çift kablo da veri ve gücü taşımak için kullanılır. Transformatör genellikle gigabit Ethernet’e güç enjekte etmek için kullanılır.

802.3 nedir? 802.3, IEEE (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) tarafından belirlenen Ethernet standardıdır. IEEE 802.3 olarak da adlandırılan standart, kablo tipi, sinyal seviyeleri ve bant genişliği dahil olmak üzere Ethernet kablolama için fiziksel katman için geçerlidir. Standarda yapılan en son revizyon 2019’da, gigabit Ethernet’te gerektiği gibi 4 çift kablo üzerinden güç içerecek şekilde güncellendi. IEEE’ye göre, “Bu geliştirmeler daha yüksek güç ve daha verimli standart Ethernet Üzerinden Güç (PoE) dağıtım sistemleri sorununu çözmektedir.”

PoE+, PoE++, AF, AT ve BT nedir? PoE ilk oluşturulduğunda, sadece oldukça düşük güç tüketimi olan cihazlar için kullanılabilir. PoE (IEEE 802.3af olarak da bilinir) 15,4 W’a kadar güce sahip bir cihaz sağlayabilir. 2009 yılında oluşturulan PoE (IEEE 802.3at), 25,5 W’a kadar güce sahip bir cihaz sağlayabilir. Bu son zamanlarda Ultra PoE veya PoE (IEEE 802.3bt) olarak daha da yükseltildi. Ultra PoE, 60W güce sahip cihazlar sağlayabilir ve Ethernet kablosundaki dört çift kabloyu kullanır.

Ekranı olmayan düşük güç tüketimli bir bilgisayarın 15W’tan daha azına ihtiyacı olabilirken, yüksek güçlü tüketici bilgisayarlar 250W’dan daha fazlasını gerektirebilir. ICC, “Yapay Görme Bilgisayarları” ve “Akıllı Ulaşım Bilgisayarları” ile PoE donanımını standart olarak sunar. Bir PoE ortamı için gereken ekipman yaygındır ve son 10 yıldır standart olması nedeniyle fiyatlıdır.

Power over Ethernet için sırada ne var?

PoE son birkaç yılda büyük ilerlemeler kaydetti ve hızla gelişen teknoloji ortamının geri kalanıyla birlikte ilerlemeye devam etmesini bekleyebiliriz. Daha yüksek watt desteği, yüksek güçlü cihazlarla yeni uygulamalara izin verecektir. Ayrıca Amerika’da 2020’de PoE cihazları için daha katı etiketleme gereksinimleri beklenmektedir. NFPA (Ulusal Yangından Korunma Birliği) NEC (Ulusal Elektrik Yasası) için önerilen bir revizyon, “PoE sistemlerinin NEC’ye uygunluk açısından nasıl denetleneceğine dair endişeler olduğunu belirtmektedir. Tutarlı bir etiket formatı, müfettiş yükünü büyük ölçüde hafifleterek kurulumun “düzenlemelere uygun olduğunu doğrulamayı kolaylaştırır.”

#4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #akıllıulaşım #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #iotgateway #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #intelligenttransportation #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

Power over Ethernet (PoE) Nedir?