MIL-STD-810 Standardı nedir?
MIL-STD-810 Standardı nedir?

12/6/2019 12:00:00 AM

MIL-STD-810 Standardı nedir?

Yayınlayan: Busra Kucukcakir

Bazı rugged tablet bilgisayarlar, düşmelere, darbelere ve titreşimlere dayanabilmesini sağlayan bir MIL-STD-810 derecesine sahiptir. Bir ürünün sağlamlığını onaylar ve müşterilerimize bilgisayarlarının makine titreşiminden kırılmayacağına veya sağlam tabletlerinin karmakarışık kalmayacağına dair güvence verir. Havacılık, havacılık ve denizcilik dahil askeri uygulamalarda, operatörler kritik görevler için bilgisayar sistemlerine güvenmektedir ve bu bilgisayarların MIL-STD-810 standartlarını karşılaması gerekmektedir. Sektörünüzde bir zorunluluk olmasa da, MIL-STD-810 bir endüstri normudur ve bilgisayar satın alma kararları almanıza yardımcı olabileceğini anlamaktır. Bu blog aşağıdaki soruları cevaplayacaktır: MIL-STD-810 Standardı nedir?

MIL-STD-810 nedir? MIL-STD Askeri Standart anlamına gelir ve MIL-STD-810, Savunma Test Yöntemi Standart Standardıdır: Çevre Mühendisliği ile İlgili Hususlar ve Laboratuvar Testleri. Standart, malzemenin sağlamlığını test etmek için kullanılan 29 laboratuvar test yöntemini tanımlar. 1.089 sayfalık MIL-STD-810H belgesinin bir kısmı, MIL-STD-810’un amacını “sistematik olarak, çeşitli çevresel faktörlerin hizmet ömrü boyunca belirli bir materyal sistemi üzerindeki olası zararlı etkilerini göz önünde bulundurarak” olarak tanımlamaktadır. MIL-STD-810H, Ocak 2019’da yayınlanan Standardın en son sürümüdür. Revizyonlar alfabetik sırayla yapılır ve 2008’de yapılan MIL-STD-810G hala yaygın olarak kullanılmaktadır. MIL-STD-810’un ilk versiyonu 1962’de piyasaya sürüldü.

MIL-STD-810H Test Yöntemleri: Sağlam Tablet İçin Düşme Testi ve Düşme testi. MIL-STD-810H altında tanımlanmış 29 test yöntemi vardır: Düşük Basınç (Yükseklik), Yüksek sıcaklık, Düşük sıcaklık, Sıcaklık şoku, Sıvılarla Kirlenme, Güneş Radyasyonu (Güneş Işığı), Yağmur, Nem, Mantar, Yoğun sis, Kum ve Toz, Patlayıcı Atmosfer, Daldırma, Hızlanma, Akustik ses, Şok Islanma, Elektrostatik Şok, Asidik Atmosfer, Top ateşi, Şok Darbe, Birleşik ortamlar, Buzlanma / Dondurucu Yağmur, Balistik Şok, Vibro akustik / Sıcaklık, Donma / Çözünme, Zaman Dalga Biçimi Çoğaltma, Raylı Darbeli Çok Uyarıcı Testi, Gemi Ekipmanının Mekanik Titreşimleri (Tip I – Çevre ve Tip II)

MIL-STD-810 Standardı nedir?

Malzemeler, bu kategorilerden gerektiği kadar çok veya az sayıda test edilebilir. Her test, sıcaklık şoku, basınçtaki ani değişim, atmosferdeki tuz, titreşim ve havadaki kum ve toz parçacıkları gibi sert bir ayarı simüle eder. Apitech’e göre, “Testler laboratuvar ya da doğal çevre alanı testleri ya da hangisi geçerli olursa olsun bir kombinasyonu olabilir”.

MIL-STD-810 Hangi Ürünleler Test Edilmiştir? Hemen hemen her şey MIL-STD-810 altında test edilebilir. En sık test edilenler uçaklarda, deniz taşıtlarında, taşıtlarda, aşırı iklimlerde ve diğer zorlu ortamlarda kullanılan malzemeler, ürünler, parçalar ve ekipmandır. Önemli bir not, ürünlerin o ürünün tam özelliklerine göre test edilmiş ve onaylanmış olmasıdır. Trenton Systems’e göre, sertifikasyonun “herhangi bir küçük sapması [ürün özelliklerinde değişiklik] kapsam dışındadır”.

MIL-STD-810 Standardı nedir?

Örneğin, aşağıda gösterilen rugged tablet bilgisayarlar, -20° C’ye kadar düşük sıcaklıklara yönelik MIL-STD-810G sertifikalıysa ve bir müşteri barkod tarayıcı gibi bir modül eklemek isterse, tamamen MIL-STD-810G sertifikalı olmak için, rugged tablet bilgisayarlar, barkod tarayıcı ile tekrar denenmelidir.

ICC tarafından sunulan MIL-STD-810 Sertifikalı ürünler

MIL-STD-810 Standardı nedir?

ICC, MIL-STD-810F / G sertifikalı rugged tabletler sağlar. Bu sertifikaya sahip ürünlerimizin tümü titiz bir şekilde test edilmektedir. Askeri sektörlerdeki veya havacılık, lokomotif ve denizcilik dahil taşımacılık sektöründeki bazı müşterilerimiz, bilgisayarlarının veya tabletlerinin kritik bir durumda başarısız olmayacağından emin olmak için MIL-STD-810 sertifikasına ihtiyaç duyuyor. Diğer müşteriler MIL-STD-810 sertifikalı bilgisayarlarımızı ve tabletlerimizi üretim, saha hizmetleri, tarım ve bir bilgisayar arızasının maliyetli aksama sürelerine neden olabileceği diğer uygulamalar için kullanırlar.

4G #4Gendüstriyelpc #AAEON #ai #akıllışehirler #akıllıulaşım #artificialintelligence #automation #digitalization #digitaltransformation #digitilization #dijitaldonusum #dijitaldönüşüm #edge #edgecomputing #endustri40 #endustriyelbilgisayar #endustriyelotomasyon #endustriyelpc #endüstri40 #endüstriyelbilgisayar #endüstriyelotomasyon #endüstriyelpc #görselkontrol #Ibase #iiot #industrialautomation #industry40 #iot #ipc #ipc4 #intelligenttransportation #machinevision #movicon #movicon11 #moviconnext #otomasyon #panelpc #progea #robotics #robots #sanayidedijitaldönüşüm #scada #selfcheckout #smartcity #smartcities #smartfactories #smartfactory #smartmanufacturing #smartretail #veritoplama #yapayzeka

ICC Dijital Endüstriyel Teknolojiler Ltd. Şti.

Osmangazi Mahallesi Atayolu Caddesi No:108 Gate Of Anatolia Ticari Blok Ofis 1 Sancaktepe / İstanbul / Türkiye
Telefon: +90 216 510 66 96
E-Posta: info@icc.com.tr
Web: https://www.icc.com.tr
Mersis No: 0211069647300014

MIL-STD-810 Standardı nedir?